Bezglutenowy łosoś w kubraczku

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Łosoś oraz sos parmezanowo szpinakowy zawinięty w ciasto francuskie bezglutenowe.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Łosoś, parmezan, szpinak mrożony, śmietanka 18%, ciasto francuskie bezglutenowe (może być też zwykle tylko wtedy jest już z glutenem :) ), sól i pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Łosoś z piekarnika

Bezglutenowy łosoś w kubraczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia przypraw solą i pieprzem, potem upiecz go w folii aluminiowej. Gdy łosoś się piecze zrobimy sos. Szpinak rozmrozić i wrzucić na patelnie, parmezan zetrzeć na tarce i dodać do szpinaku łącznie ze śmietanką. Następnie przełożyć wszystko do miseczki. Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce. Na ciasto smarujemy nasz sos. Na sos kładziemy łososia i zawijamy. Następnie pieczemy w piekarniku przez ok 20-25 minut w rozgrzanym piekarniku. Pamiętajcie by blaszke najpierw nasmarować :)

Porady

Najlepsze na ciepło :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Szpinak Parmezan Śmietana 18%

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować