Tortille ze szpinakiem i łososiem wędzonym

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetna, szybka przekąska, która sprawdzi się na imprezie, czy jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Roladki takie można wykonać na wiele różnych sposobów wymieniając pojedyncze składniki na swoje ulubione :)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 placki tortilli wieloziarnistej
    4 płaskie łyżki serka chrzanowego
    150 g szpinaku świeżego
    300 g łososia wędzonego
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Tortille ze szpinakiem i łososiem wędzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placki rozłóż, każdy placek posmaruj dwiema łyżkami serka. Szpinak umyj, osusz i porozkładaj na rozsmarowanym serku. Na szpinaku ułóż plasterki łososia, tak aby pokrywały cały placek. Następnie zwiń ciasno w roladkę i owiń folią spożywczą. Trzymaj w lodówce min.2 godz. Rozwiń i pokrój w plasterki. Podawaj same lub z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Serek Szpinak Łosoś wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować