Pieczona pigwa z prażonymi migdałami i lodami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i aromatyczny deser. Bardzo łatwy w wykonaniu.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 pigwy
    6 łyżek masła
    100 g płatków migdałowych
    cukier waniliowy
    8 gałek ulubionych lodów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Pieczona pigwa z prażonymi migdałami i lodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczona pigwa z prażonymi migdałami i lodami 1. Pigwy obieramy ze skórki, przecinamy na pół i za pomocą łyżki do lodów wydrążamy gniazda nasienne.
    W każde wgłębienie wkładamy po jednej łyżce masła. Połówki pigwy pakujemy pojedynczo w folię aluminiową i zapiekamy w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 40 minut.
  • 2. Na rozgrzaną patelnię wsypujemy płatki migdałowe, cukier waniliowy i dodajemy 2 łyżki masła. Smażymy na złoty kolor.
  • 3. Owoce podajemy posypane migdałami z gałką lodów.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pigwa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować