• Dla 5 osób
  • Średni

W naszym domu zimne nóżki gościły na stole od zawsze, ale ostatnio spotkałam się z ludźmi, którzy nie znają tej zakąski wiec postanowiłam przesłać ten przepis.

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 2 golonki: 2 sztuki
    - świńskie kopytka: 2 sztuki
    - ( sól, pieprz w ziarnkach, ziele angielskie, liście laurowe,: 1 szklanka
    - Żelatyna: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Golonka Przystawki

Zimne nóżki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Golonki i świńskie kopytka myjemy wkładamy do garnka i zalewamy woda
    tak, aby całe były zanurzone wsypujemy wszystkie przyprawy i zagotujemy
    doprawiamy do smaku wywar i gotujemy Az mięso będzie bardzo miękkie.
    Wykładamy mięso na miskę, gdy ostygnie obieramy z koście ( ja wybieram
    tylko te chude kawałki mięsa)
    Drobno kroimy mięso wkładamy do salaterki.
    Wywar z ugotowanego mięsa przecedzamy gratujemy aż do wrzenia dodajemy
    żelatyny i zalewamy mięso w salaterce odstawiamy do lodówki az się
    wszystko stężeje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Żelatyna Ziele angielskie Liść laurowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować