Zupa gulaszowa

4.99 (181 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Rozgrzewająca i smaczna zupa gulaszowa rozgrzeje nas w jesienno zimowe dni, gdy na dworze mroźno.Świetnie sprawdzi się na domowych przyjęciach, uroczystościach.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 1/2 kg schabu
    2 cebule
    1 papryka czerwona
    garść grzybów leśnych mrożonych lub suszonych
    1 marchewka
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    łyżeczka słodkiej papryki czerwonej
    2 łyżki mąki pszennej
    kilka liści laurowych
    ziarna ziela angielskiego
    olej do smażenia
    3 szklanki bulionu drobiowego
    pieprz i sól
Wystaw ocenę:

4.99 (181 ocen)

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy i kroimy w kosteczkę oprószamy solą oraz pieprzem smażymy na rumiany kolor na rozgrzanym oleju.
  • 2. Do dużego garnka wlać 3 szklanki bulionu, usmażone mięso, ziele,liście, słodką paprykę,cebulę w pokrojoną w pióra,paprykę obraną z gniazd nasiennych i pokrojoną w paseczki,marchewkę i grzyby leśne w plasterki. Dusimy pod przykryciem aż mięso zmięknie.
  • 3. Na końcu gdy mięso będzie miękkie dodajemy koncentrat i rozpuszczamy mąkę w 1/2 szklanki wody i zagęszczamy zupę. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Porady

Zamiast grzybów można użyć pieczarek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować