Jajka w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

Szybki i smaczny posiłek na ciepło.

Składniki:

  • Na 4 porcje:
    8 jajek ugotowanych na twardo

    Sos:
    6 łyżek posiekanego koperku
    2 łyżki masła
    2 łyżeczki mąki pszennej
    150 g jogurtu naturalnego
    1 szklanka wody
    1 liść laurowy
    sok z cytryny do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    cukier do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka w sosie koperkowym 1. Koperek dusić 5 min na maśle. Następnie dodać liść laurowy, wlać wodę - doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 - 3 min.
  • Jajka w sosie koperkowym 2. Jogurt wymieszać z mąką - dodać do sosu. Chwilę gotować. Sos doprawić do smaku. Na talerze wyłożyć po 2 jajka, polać sosem. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Jogurt Koper Liść laurowy Sok z cytryny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować