Leczo ogródkowe

0 (0 ocen)

warzywa mam w ogrodzie, więc przyrządzam dania smaczne i zdrowe bo wiem co jem ;)

Składniki:

  • 4 papryki (różne kolory)
    3 pomidory
    1 kg fasolki szparagowej
    1 duża cebula
    kawałek kapusty włoskiej (może być zwykła)
    2 ząbki czosnku
    6 średniej wielkości kiełbas wędzonych
    0,5 kg wędzonego boczku
    koncentrat pomidorowy
    ketchup
    ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz, papryka w proszku-słodka i ostra, można dodać czosnek granulowany
    olej do smażenia
    cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne

Leczo ogródkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leczo ogródkowe-gotowanie fasolki szparagowej 1. 1. Posiekać fasolke szparagową i ugotować w wodzie z solą i cukrem ok. godziny.
  • Leczo ogródkowe-pokrojone warzywa 2. 2. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić wszystkie składniki w dużą kostkę.
  • Leczo ogródkowe-smażenie warzyw i łączenie z fasolką 3. 3. Podsmażyć wszystko na oleju, dodać czosnek przepuszczony przez praskę. Dodać resztę przypraw i ugotowaną fasolkę. Chwilę poddusić i dodać koncentrat pomidorowy oraz ketchup. Na samym końcu dodać posiekaną kapustę i gotować na małym ogniu.

Porady

Do lecza można dodać jak kto lubi-kukurydzę, zielony groszek, pieczarki. U nas w domu uwielbiamy wersje z fasolką szparagową i kapustą. Podawać z pieczywem, makaronem, ryżem lub ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować