Leczo z białej kiełbay

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybkie, jednogarnkowe danie obiadowe, alternatywa dla zwykłego tradycyjnego lecza. Idealny sposób na zaskoczenie gości na zbliżające się Święta Wielkiej Nocy.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biała kiełbasa 800g. , Pieczarki 800g. , Cebula 4 duże sztuki , Czosnek 4 ząbki , Sos meksykański w słoiku 2 sztuki, sól, pieprz, łyżka masła do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z białej kiełbay - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biała Kiełbasa 1. Biała kiełbasę kroimy w pół plasterki.
  • Cebula 2. Cebulę kroimy w piórka.
  • Czosnek 3. Czosnek drobno siekamy.
  • Pieczarki 4. Pieczarki w zależności od wielkości jeśli są małe to kroimy je na 4.
  • Podsmażone składniki 5. Do garnka wrzucamy pieczarki i przesmażamy, aż nadmiar wody odparuje. Przesmażone pieczarki wykładamy na miskę . W garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy cebulę . Dusimy aż będzie złota, następnie dodajemy czosnek i pokrojoną białą kiełbasę a po chwili także podsmażone pieczarki i dusimy wszystko około 5 minut.
  • Sos meksykański 6. Na koniec dodajemy sos meksykański. Wszystko razem doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i gotujemy około 3 minut.
  • Leczo 7. A tak wygląda gotowe już leczo podane na stół. Życzę wszystkim smacznego .

Porady

Leczo wyśmienicie smakuje zarówno z chlebem jak i różnego rodzajami kasz.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować