Łazanki z białą kapustą na karkówce z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry karkówki kroję w kostkę , osypuję przyprawą do mięs , nacieram , obsmażam na rumiano z każdej strony na oleju , dodaję pokrojoną w pół plasterki cebulę , podsmażam , dodaję listki laurowe , ziele angielskie , podlewam bulionem , duszę ok . 35 minut . Dodaję obgotowaną we wrzątku - 2-3 minuty , odcedzoną , posiekaną kapustę , mieszam , duszę ok . 15 minut . Dodaję pokrojoną w paseczki paprykę , lubczyk , przeciśnięty przez praskę czosnek , doprawiam harissą , solą i pieprzem , duszę ok . 10 minut co kilka chwil mieszając , odparowując jak najwięcej płynu . Dodaję ugotowane we wrzątku z dodatkiem soli i oleju - ok . 5 minut łazanki , mieszam , podaję od razu :)
Porady
Kapustę możemy ugotować wcześniej , przed podaniem podgrzać i dodać łazanki :)
Komentarze