Naleśniki z dżemem i kwaśną śmietaną

2 (3 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na naleśniki z pysznym dżemem i kwaśną śmietaną. Takie naleśniki możemy podać na słodki obiad.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    1 1/2 szklanki mąki
    2 jajka
    1 łyżka cukru
    1 łyżka oleju do ciasta
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    dżem
    kwaśna śmietana
Wystaw ocenę:

2 (3 ocen)

Zobacz również:

Desery Dżemy Naleśniki

Naleśniki z dżemem i kwaśną śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto na naleśniki miksujemy i odstawiamy na najmniej 30 minut. Po tym czasie na rozgrzanym oleju smażymy cienkie naleśniki.
    Na każdy naleśnik nakładamy łyżkę dżemu i rozsmarowujemy. Następnie nakładamy łyżkę kwaśnej śmietany i ponownie rozsmarowujemy. Naleśniki zwijamy według własnego uznania. Od razu podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kwaśna śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować