Kurczak pod marchewkową pierzynką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ta propozycja obiadowa jest zdrową i ciekawą wersją, którą na pewno polubią maluchy nie lubiące się z warzywami w surowej postaci. Mamy tu pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką. W wersji fit zamieniamy majonez na gęsty jogurt i mamy super soczyste mięso z porcją warzyw.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    2 średnie marchewki
    2 łyżki majonezu (jeśli chcecie bardziej fit można spokojnie dać gęsty jogurt naturalny lub typu greckiego)
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kurczak z warzywami

Kurczak pod marchewkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, doprawić z obu stron przyprawami. W misce wymieszać majonez lub jogurt z marchewką. Dodać przyprawy.
  • 2. Na blaszce z papierem do pieczenia wyłożyć filety z kurczaka, nałożyć marchewkę wymieszaną z majonezem i przykryć całe mięso. Piec w 180 stopniach 20-25 min. aż marchew zmięknie. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować