Kokosowy kurczak ze szpinakiem i cukinią

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Danie obiadowe które zrobicie w 20 minut. Kokosowy kurczak ze szpinakiem, pomidorami i cukinią. Smacznie, zdrowo, bez laktozy za to kokosowo. Uwielbiam takie szybkie dania z jednej patelni.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:

    400 ml mleczka kokosowego

    1 łyżeczka mąki kokosowej

    1 pierś z kurczaka

    6 pomidorów suszonych

    1 cukinia mała

    150 g szpinaku świeżego

    1 cebula

    3 ząbki czosnku

    sól, pieprz

    masło klarowane

    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kurczak z warzywami

Kokosowy kurczak ze szpinakiem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, czosnek obieram i drobno kroję. Przesmażam na maśle klarowanym. Pierś z kurczaka kroję w kostkę. Dodaję do cebuli i przesmażam razem. Doprawiam solą, pieprzem.Wlewam mleczko kokosowe, i chwilę gotuję. Mąkę kokosową rozpuszczam w niewielkiej ilości wody i dodaję do sosu. Dokładam liście szpinaku świeże i już tylko chwilę mieszam aż liście zwiędną. Dodaję pokrojone pomidorki koktajlowe.
  • 2. Cukinię kroję na nitki makaronowe. Wykorzystuje do tego specjalny nożyk. Można pokroić ją też nożem w paski cienkie. Dodaję do potrawy, posypuję natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Filet z kurczaka Pomidory truskawkowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować