Kurczak w sosie teriyaki z sezamem

3.75 (4 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Sos teriyaki to jeden z najpopularniejszych japońskich sosów. Z jego pomocą nudny filet z kurczaka staje się wyjątkowym, orientalnym daniem:). I to wszystko w dosłownie jedną chwilę.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    10 łyżek sosu teriyaki
    2 łyżki sezamu
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

3.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Kurczak po chińsku

Kurczak w sosie teriyaki z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w kostkę.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kurczaka do zarumienienia. Dolewamy sos, dodajemy sezam, smażymy jeszcze około 1 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Japońska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować