Skrzydełka panierowane w bułce tartej

3.8 (5 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne panierowane skrzydełka w jajku i bułce tartej smażone na oleju, takie skrzydełka możesz również upiec w piekarniku. Ja podałam swoje z pieczonymi ziemniaczkami.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg skrzydełek z kurczaka
    2 duże jajka
    szczypta vegety naturalnej
    szczypta soli
    bułka tarta

    olej smażenia
Wystaw ocenę:

3.8 (5 ocen)

Skrzydełka panierowane w bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyć i oczyścić. Następnie obgotować do miękkości z solą, wywar wylać a skrzydełka wyjąć na tackę aż ostygną.
  • skrzydełka 2. Jajka wymieszać z vegetą naturalną, panierować w jajku a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć skrzydełka na małym ogniu z dwóch stron na złoty kolor.

Porady

Skrzydełka podajemy z ulubionymi dodatkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować