Dewolaje z pieczarkami i serem żółtym w panierce

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Soczyste roladki z fileta kurczaka otulone o soczyste i pełne po brzegi nadzienie z sera żółtego i pachnących pieczarek. Danie idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad w gronie najbliższych. Danie podałam z ziemniaczkami oraz surówką z czerwonej kapusty.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    6 pieczarek
    4 plastry sera żółtego
    bułka tarta
    2 jajka
    2 łyżki masła
    przyprawa warzywna uniwersalna
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Dewolaje z pieczarkami i serem żółtym w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć i oczyścić, przeciąć wzdłuż na pół i rozbić tłuczkiem. Pieczarki zetrzeć n a tarce podsmażyć na maśle, do podsmażonych pieczarek skroić cienko ser żółty i wymieszać, doprawić do smaku vegetą. Na rozbite kotlety nałożyć farsz pieczarkowo serowy i zwinąć ciasno roladki.
  • roladki 2. Jajka rozbełtać doprawić vegetą i maczać w jajku roladki a następnie w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.

Porady

Z podanej porcji wychodzą 4 spore mocno nadziane roladki, roladki następnego dnia można odgrzać w mikrofalówce i są tak pyszne jakby zaraz po upieczeniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować