Buñuelos - czyli wielkanocne kulki hiszpańskie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dziś po raz kolejny zapraszam Was po Wielkanocną inspirację nie tylko z regionu Hiszpanii. Buñuelos są serwowane w wielu krajach świata. To nic innego, jak kulki z ciasta smażone na głębokim oleju. Tutaj w Hiszpanii podawane są obtoczone w cukrze zmieszanym z cynamonem.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -500 g mąki pszennej
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -100 g cukru (1/2 szklanki)
    -2 jajka
    -1 szkl. mleka
    -4 łyżki masła
    -olej do smażenia
    -cukier wymieszany z cynamonem do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki Kulki

Buñuelos - czyli wielkanocne kulki hiszpańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce zmieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, i sól. W drugim naczyniu wymieszać rozpuszczone masło, mleko i jajka. Składniki suche wymieszać z mokrymi i zagnieść ciasto. Formować nieduże kulki, lekko je spłaszczyć.
    Smażyć na głębokim oleju do złotego koloru (najlepiej we frytownicy). Odsączyć na papierowym ręczniku i obtoczyć w cukrze z cynamonem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować