Czerwona kapusta na ciepło z orzechami, suszoną żurawiną i majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pozbawioną gniazd nasiennych paprykę pokroić w kostkę, obrany czosnek posiekać, korniszony drobno pokroić, grubo posiekane orzechy uprażyć na suchej patelni. W garnku rozgrzać oliwę/olej, dodać ww. składniki, dołożyć osączoną kukurydzę, liście laurowe, ziele angielskie, jagody jałowca, tymianek, kolendrę, oregano i curry – smażyć 2 – 3 min.
2.Dodać kapustę i jeszcze chwilę smażyć. Całość zalać bulionem, wlać ocet i dusić 25 min. Po tym czasie dodać żurawinę oraz majonez – wymieszać i jeszcze chwilę dusić. Gotową potrawę doprawić do smaku solą i pieprzem. Jarzynkę można podać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Komentarze