Cybriki - kuchnia kresowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Cybriki - kuchnia kresowa

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kilka ziemniaków ok 700- 800 g
    1 łyżka mąki
    sól
    mąka do obtaczania
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Cybriki - kuchnia kresowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odciskamy w ściereczce sok.
    Dodajemy skrobię odstałą w naczyniu i łyżkę mąki oraz sól do smaku. Mieszamy dokładnie ciasto.
    Formujemy małe kuleczki wielkości wiśni obtaczamy w mące i smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
    Podajemy z mlekiem, śmietaną, równie dobrze można podać je do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować