Feijoada-brazylijska zupa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Moja ulepszona wersja słynnej brazylijskiej zupy-feijoady,pożywna sycąca zachwyci amatorów mięsnych zup...

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 25 dag wołowiny gulaszowej
    20 dag łopatki lub szynki wieprzowej
    20 dag boczku wędzonego
    20 dag kiełbasy paprykowej
    1 por
    1/2 zielonej papryki
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju ryżowego
    200 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
    1 puszka czerwonej fasolki
    3 liście laurowe
    sól lub kucharek do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Feijoada-brazylijska zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać pod zimną wodą osuszyć ręcznikiem papierowym pokroić w kostkę. Por i paprykę pokroić w kostkę, czosnek obrać przecisnąć przez praskę . W rondlu rozgrzać olej ryżowy,wrzucić pokrojony boczek oraz por z czosnkiem i przesmażyć następnie wlać 2 szklanki wody zagotować wrzucić pokrojone mięso,dodać liść laurowy i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości-około 1 godziny,na 15 minut przed końcem gotowania dołożyć do zupy paprykę oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę,oraz fasolkę razem z zalewą wlać sok pomarańczowy i gotować około 10 minut.Doprawić do smaku solą pieprzem. podawać gorącą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Mięso Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować