Tiramisu bez cukru

4.4 (5 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne tiramisu słodzone ksylitolem w pucharkach. Polecam na deser do kawki.

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mascarpone
    250 ml śmietanki 30%
    4 płaskie łyżki ksylitolu
    100 g okrągłych biszkoptów bez cukru
    1 szkl gorącej wody
    1 czubata łyżka kawy rozpuszczalnej
    naturalne kakao do posypania
    pucharki
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Tiramisu

Tiramisu bez cukru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W gorącej wodzie rozpuszczamy kawę i odstawiamy w chłodne miejsce, studzimy. Śmietankę ubijamy z ksylitolem, dodajemy mascarpone i miksujemy do połączenia. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego.
    Na spód pucharków wkładamy trochę kremu. Biszkopty moczymy w kawie i układamy na kremie. Warstwy powtarzamy do wyczerpania składników, wierzch posypujemy kakao. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.51 (168 ocen)

bezy bez cukru

To może cię zainteresować