Ciasteczka cynamonowe

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasteczka cynamonowe nie tylko dla osób fit i przebywających na diecie bezglutenowej lub wykazujących nietolerancję laktozy. Są świetną deserem lub dodatkiem do śniadania szkolnego. Nie zawierają cukru. Można je wzbogacić o sezonowe owoce np. śliwki.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    320 g mąki ryżowej
    4 łyżki z górką ksylitolu
    1 szklanka ugotowanego i zblendowanego batata (schłodzone)
    3 łyżki mleka np. ryżowego
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki płynnego oleju kokosowego

    Nadzienie:
    1 opakowanie cynamonu (20 g)
    4 łyżki ksylitolu
    3 łyżki płynnego oleju kokosowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Przekąski

Ciasteczka cynamonowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta wymieszać łyżką. Lekko zagnieść. Silikonową matę podsypać mąką ryżową (na drewnianą wyłożyć folię spożywczą, którą podsypać mąką). Ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 2 cm. Rozsmarować pastę powstałą z połączenia składników nadzienia. Ciasto zrolować od dłuższego boku (ułatwi to silikonowa mata lub folia). Pokroić na 16-18 ciastek. Przełożyć je na blaszkę wyłożoną papierem. Piec ok. 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować