Pierogi leniwe – zdrowsza wersja

4.49 (187 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób

Cały czas staram się jeść z niskim IG ( indeks glikemiczny) lecz jestem tylko człowiekiem i mam już swoje przyzwyczajenia i smaki. Kocham Kluski śląskie – lecz ich nie jem – tak jak ziemniaków. Ale kocham też pierożki leniwe. Ale na szczęście czytając mądre książki o IO oraz strony www natknęłam się na ten przepis – od razu go wypróbowałam – dodałam od siebie zasmażkę z panieru z ciecierzycy , cynamonu i trochę ksylitolu. Oj zajadałam się z Filipkiem

  • 15 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Składniki:

    250g twarogu,

    3/4 szklanki mąki pszennej 1850,

    jajko,

    szczypta soli.
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Kluski Kopytka

Pierogi leniwe – zdrowsza wersja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:

    1. Składniki na ciasto wkładamy do miski i ugniatamy ze sobą na jednolite ciasto.

    2. Stolnicę posypujemy mąką , z ciasta formujemy wałek i ucinamy 2 cm kawałki.

    3. Pierożki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 3-4 min od wypłynięcia

    4. W rondelku rozpuszczamy 3 łyżki masła, dodajemy panier z ciecierzycy i przesmażamy.

    5. Pierożki polewamy zasmażką, posypujemy ksylitolem i cynamonem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ksylitol

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować