Pomidorowy krupnik na żeberku wędzonym

4.88 (8 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, sycąca zupa, wystarczy za cały posiłek. Dostępne składniki o każdej porze roku, gwarantują, że możemy wykonać ją, kiedy tylko przyjdzie nam na nią ochota. 

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 litra bulionu warzywnego
    około 300 g wędzonych żeberek w pasku
    6 ziemniaków
    4 łyżki kaszy jęczmiennej
    2 marchewki
    2 łyżki posiekanego lubczyku
    2 szklanki przecieru pomidorowego
    2 szczypty cukru
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.88 (8 ocen)

Zobacz również:

Zupa pomidorowa Krupnik

Pomidorowy krupnik na żeberku wędzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidorowy krupnik na żeberku wędzonym 1. Warzywa obieram , myję . Pokrojone na porcje żeberka zalewam bulionem , gotuję ok . 30 minut , dodaje pokrojoną w plasterki marchewkę oraz przepłukaną zimną wodą kaszę , gotuję ok . 10 minut , dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki oraz lubczyk , gotuję ok .15 minut . Do całości dodaję przecier pomidorowy , doprowadzam do zagotowania , doprawiam cukrem , solą i pieprzem .

Porady

Zupę podaję z porcjami żeberek :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować