Jesienny krupnik na króliku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa obrać i umyć. Cebulę przekroić na pół i przypiec na suchej patelni. Marchew, dynię i cześć przygotowanego selera zetrzeć na tarce, pora cienko pokroić na 1/4 plasterka.
Do garnka włożyć królika (miałam mrożony), starte warzywa, przypieczoną cebulę, czosnek, obrany imbir, pietruszkę, selera, suszone grzyby, liść selera, liście laurowe, ziele angielskie, sól i przyprawę z suszonych warzyw - dodać wodę i gotować do miękkości mięsa i warzyw.
Krupnik na króliku o smaku jesieni krok przepisu 2 zdjęcie
Krupnik na króliku o smaku jesieni krok przepisu 2 zdjęcie
W między czasie kaszę jaglaną przesypać na sito i wypłukać zimną wodą a następnie przelać wrzątkiem, ziemniaki pokroić w kostkę.
Krupnik na króliku o smaku jesieni krok przepisu 3 zdjęcie
Jak warzywa i mięso są miękkie to dodajemy do zupy kaszę i ziemniaki - całość gotujemy ok 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.
Komentarze