Najlepsze kruche krówki domowej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki włożyć na patelnię z nieprzywierającą powłoką i na małym ogniu doprowadzić do zagotowania.
2.Co jakiś czas mieszając gotować krówki około 1-1,5 godz. do momentu, aż masa będzie wyraźnie gęsta, a mieszając szpatułka po patelni nie będzie od razu wracała do siebie
3.Masa powinna mieć bursztynowy kolor. Gotową przelać do ceramicznego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Wystudzić do temp. pokojowej, następnie włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia pokroić na kawałki wielkości cukierków. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Porady
Jeśli chcemy kruche krówki gotujemy masę długo na małym ogniu. Jeśli chcemy mordoklejki robimy to szybko na wiekszej mocy palnika.
Komentarze