PYSZNE KROKIECIKI

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Farsz do tych krokietów jest rewelacyjny. Naprawdę warto spróbować.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO NALEŚNIKOWE:
    - mąka pszenna: 2 szklanki
    - woda gazowana: 2.5 szklanki
    - oliwa z oliwek: 0.25 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 szczypta
    - sól: 1 łyżeczka
    - jajka: 2 sztuki
    SKŁADNIKI FARSZU:
    - pieczarki: 0.5 kilograma
    - kapusta kiszona: 0.5 kilograma
    - ser żółty: 30 dekagramów
    - olej do smażenia: 4 łyżki
    DODATKOWO:
    - olej do smażenia: 1 szklanka
    - bułka tarta do panierowania: 1 szklanka
    - mleko: 0.3 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Pyszne krokieciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta dokładnie mieszamy mikserem lub miotełką i odstawiamy.
  • 2. Kapustę podsmażamy na tłuszczu. Wlewamy odrobinę wody i dusimy do miękkości. Mielimy. Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy aż do odparowania wody. Ser również ścieramy na tarce o grubych oczkach i mieszamy z pieczarkami i kapustą. Doprawiamy.
  • 3. Z ciasta smażymy naleśniki, które smarujemy farszem, zawijamy, panierujemy w jajku rozmąconym z mlekiem i bułce. Smażymy na rumiano. Podajemy np. z czerwonym barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować