Thot man pla – TAJSKIE KOTLECIKI RYBNE

0 (0 ocen)

  • 45 min

Thot man pla to tajskie kotleciki rybne.Można przygotowywać je nie tylko z ryby, ale równie z mięsa kraba, krewetek albo mieszanki wszystkich tych składników.Są niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu, dlatego też są świetnym pomysłem na błyskawiczny obiad.

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 6-8 szt )

    * filet z białej ryby np. dorsz – 300 g

    * groszek zielony – ok. 100 g **

    * czerwona pasta curry – 1 łyżka

    * sos rybny – 1 łyżeczka

    * jajko – 1 szt

    * mąka kukurydziana – 2 łyżki

    * liście kafiru – 4 szt **

    * cukier – 1 łyżka

    * bułka tarta – ok.3łyżki

    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ryba

Thot man pla – tajskie kotleciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Rybę myjemy, oczyszczamy, drobniutko siekamy.

    Groszek podgotowujemy.

    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą siekamy, a następnie miksujemy, a z masy formujemy niewielkie kotleciki ( jeśli masa nie będzie chciała się kleić dodajemy jeszcze troszkę bułki tartej ).

    Smażymy na rumiano i podajemy gorące.

    Smacznego!

    Ps. świetnym dodatek jest lekka sałatka i słodki sos chili!!

Porady

** Śmiało można użyć groszku mrożonego! ** Liście kafiru można zastąpić skórką z limonki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Groszek Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Orientalna Tajska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować