kotleciki pożarskiego

4.5 (188 ocen)

  • 30 min

Wyglądają jak zwykłe mielone ale są bardziej pulchne i delikatne, w chrupiącej skórce. Kotleciki te pochodzą z Rosji a w oryginale robi się je z mięsa kurczaka pomieszanego z cieleciną. Równie dobrze można je zrobić z wieprzowiny.

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego
    1 duża czerstwa bułka
    3 białka
    1-2 żółtka
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    do panierowania:
    jajko
    mąka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki pożarskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Z białek ubić pianę. Czosnek rozdrobnić, cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać.
  • 2. Formować kotleciki i panierować je w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rosyjska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować