Kotleciki sojowe w zalewie

4.51 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna przystawka na zimno. Doskonale smakuje z białym chrupkim pieczywem. Najlepiej smakuje po 2-3 dobach marynowania.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • op. kotletów sojowych
    kostka rosołowa
    mąka, 2 jajka i bułka tarta do panierki
    olej

    Zalewa:
    2 cebule
    ząbek czosnku
    woda z gotowania kotlecików
    1/5 szkl octu
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    łyżka pikantnego keczupu
    2 łyżeczki cukru
    2 liście laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.51 (194 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Kotlety sojowe Przystawki

Kotleciki sojowe w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety ugotować wg przepisu na opakowaniu, wyciągnąć z wywaru ( 1/2 l wywaru zachować) i ostudzić.

    Opanierować w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmażyć na rumiano na oleju.

    W szerokim rondlu zeszklić na 2 łyżkach oleju cebulę pokrojona w piórka. Wlać pozostały wywar, ocet, koncentrat pomidorowy i keczup. Dodać cukier, sól, posiekany czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu ok 15 minut. Włożyć usmażone kotleciki i delikatnie wymieszać. Ostudzić a następnie przełożyć do miski i chłodzić w lodówce minimum dobę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować