Wegański chow mein

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Niecodzienny sposób na wykorzystanie kotletów sojowych :)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 opakowania makaronu chow mein
    1 opakowanie kotletów sojowych
    1/2 pora
    100 g marchewki
    100 g mrożonego groszku
    20 g orzechów nerkowca
    sos sojowy
    ostry sos paprykowy
    słodka i ostra papryka
    curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wegański chow mein - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety sojowe zalać wodą i gotować 5 minut od zawszenia wody. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pora drobno pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku. Warzywa razem z mrożonym groszkiem podsmażyć w rondlu spryskanym olejem. Kotlety sojowe pokroić w paski i dodać do warzyw. Całość polać sosem sojowym, ok 4 łyżki, dodać łyżkę ostrego sosu, 1 łyżeczkę curry i po szczypcie słodkiej i ostrej papryki. Dodać makron i dokładnie wymieszać. Danie wyłożyć na talarze i posypać orzechami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować