KOTLETY Z JAJEK

5 (143 ocen)

  • 6 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna propozycja na bezmięsny obiad, fajnie smakuje z ulubionym sosem

  • 6 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    2 jajka surowe
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki pokrojonego szczypiorku
    sól, pieprz
    dodatkowo:
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka rozgniatamy widelcem, wbijamy surowe jajko, dodajemy zieleninę i przyprawy. Wszystko razem dobrze mieszamy, formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy an rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować