Dewolaje z oscypkiem

4.5 (150 ocen)

Ostatnio na niedzielny obiad przyrządziłam dewolaje z oscypkiem, wyszły bardzo smaczne i aromatyczne. Podałam je z sosem żurawinowym, surówka i opiekanymi ziemniakami.

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka
    4 małe oscypki
    Przyprawa do drobiu
    Słodka i ostra papryka
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia
    1 jajko
    Bułka tarta do panierowania
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlet devolay

Dewolaje z oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka mielimy, przekładamy do miski i doprawiamy do smaku przyprawami. Mięso dzielimy na cztery części i obtaczamy nim oscypki formując owalne kotleciki. Obtaczamy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej, smażymy na głębokim tłuszczu na rumiany kolor z obydwu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oscypek Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować