Pieczone roladki z indyka nadziane kiełbasą chorizo i żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybkie, soczyste roladki z indyka nadziane niezwykle aromatyczną, wyrazistą pikantną tradycyjną hiszpańską kiełbasą i ciągnącym żółtym serem to świetna propozycja mięsnego dodatku do dania obiadowego. Roladka sprawdzi się również w roli imprezowej przekąski serwowanej na zimno.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 750g fileta z indyka
    20 plastrów kiełbasy chorizo
    10 plastrów żółtego sera np. gouda
    sól
    pieprz
    przyprawa do kurczaka
    oliwa do posmarowania roladek i wysmarowania naczynia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczone roladki z indyka nadziane kiełbasą chorizo i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone roladki z indyka nadziane kiełbasą chorizo i żółtym serem 1. Filet z indyka pociąć na 5 dość dużych plastrów, rozbić delikatnie tłuczkiem i oprószyć z obydwu stron solą i pieprzem.
  • Pieczone roladki z indyka nadziane kiełbasą chorizo i żółtym serem 2. Na każdy plaster fileta położyć po 2 plastry sera i 4 plastry kiełbasy chorizo, a następnie zwinąć w roladkę.
  • Pieczone roladki z indyka nadziane kiełbasą chorizo i żółtym serem 3. Każdą roladkę posmarować oliwą, oprószyć przyprawą do kurczaka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
  • Pieczone roladki z indyka nadziane kiełbasą chorizo i żółtym serem 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut. Gotowe roladki podawać z młodymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chorizo Ser żółty Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować