Tortilla z grilla ze szparagami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tortilla z grilla z pysznymi szparagami z kurczakiem. Idealnie pasuje do niej sos Tatarski . Polecam z ogórkiem małosolnym, cukinią. Polecam zaskoczyć rodzinę i gości. Będą zajadać się do ostatniego okruszka.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 tortille pszenne
    4 szparagi białe
    4 szparagi zielone
    sos tatarski
    2 garście roszponki
    8 pomidorków koktajlowych
    2 ogórki korniszony
    1 papryczka chili
    1 cukinia
    1 pierś z kurczaka
    przyprawa do kurczaka
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tortilla z grilla ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Od szparagów odcinam końce. Gotuję aldente w osolonej wodzie. Białe szparagi gotuję trochę dłużej, zielone dodaję później. Pierś z kurczaka kroję na cienkie paski. Każdego szparaga owijam plastrami piersi, posypuję przyprawą do kurczaka. Smaruję olejem rzepakowym.Układam na grillu elektrycznym i grilluję około 4 minuty. Cukinię kroję w plastry cienkie, smaruję olejem i też grilluję. Tortille składam w kopertę, spinam wykałaczką i też grilluję z dwóch stron. Koperty z tortilli rozwijam, smaruję sosem, układam roszponkę, po jednym szparagu zielonym i białym. Składam w kopertę, dodaję pokrojone pomidorki, plastry ogórka. Tortille obwijam cukinią i spinam wykałaczką. Dekoruję chili i natką. Polewam sosem tatarskim.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Kurczak Pomidor Roszponka Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować