• 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatny i smaczny śledzik na przekąskę.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Matiasy (płaty) 3 szt.
    Jajko ugotowane na twardo 5 szt.
    Korniszony
    Ser żółty 15 dag
    Pieczarki marynowane 1 słoik
    Majonez do dekoracji
    Papryka zielona ½ szt.
    Papryka mielona wędzona
    Mleko 1 szklanka
    Jabłko winne 2 szt.
    Papryka czerwona 1 szt.
    Cebula biała 1 szt.
    Kukurydza 1 puszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Korniszony Przekąski

Śledź po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Matiasy układamy w szklanym naczyniu, zalewamy mlekiem i odkładamy minimum na dwie godziny. Po tym czasie lekko spłukujemy zimną wodą, odsączamy na ręczniku papierowym. Kroimy wzdłuż na 6 pasków. Ser, paprykę czerwoną, cebulę, jabłka kroimy w drobną kostkę. Drobno również kroimy pieczarki i dwa jajka. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Następnie przygotowane miseczki napełniamy przygotowaną sałatką, a na niej układamy matiasy, do środka wkładamy połówkę jajka. Dekorujemy zielona papryką i posypujemy mieloną papryką wędzoną. Dobrze jest sałatkę schłodzić w lodówce i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować