Ciecierzyca z pieczarkami i sezamem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Sycące i smaczne danie posypane sezamem - źródłem wapnia.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g ugotowanej ciecierzycy lub z puszki
    250 g pieczarek
    2 łyżki masła
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki sezamu
    Sól
    Pieprz
    Koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ciecierzyca z pieczarkami i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym maśle usmażyć cebulkę.
  • 2. Dodać pokrojone pieczarki i czosnek i smażyć aż pieczarki zmiękną.
  • 3. Dodać ciecierzycę, posypać sezamem i smażyć około 30 minut co jakiś czas mieszając.
  • 4. Przed podaniem posypać świeżym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować