REKLAMA
Szkoda, że w tym roku wiosenne dania nie idą w parze z wiosną za oknem. Młoda kapusta z koperkiem na talerzu dobrze nastraja i pieści podniebienie. Jeszcze do tego delikatne, mięciutkie klopsiki z indyka, po prostu pycha.
Sezon na młodą kapustę nie trwa wiecznie, trzeba się nią nacieszyć póki jest :)
Ziemniaki nie muszą być nudne! Przedstawiam wspaniałe, kolorowe „lody” ziemniaczane, dzięki którym na nowo pokochacie purée. Przepis jest bajecznie prosty! Możecie wykorzystać wasze ulubione dodatki.
Uwielbiam wiosnę i młodą kapustę danie, które dziś przygotowałam może zaskakiwać a nawet bulwersować… szczególnie osoby pochodzące ze Śląska. Młodą kapustę przygotowuje na różne sposoby, od surówek po bigosy, ale dziś będzie wyjątkowo, postanowiłam ją zamknąć w kluskach śląskich w połączeniu z pieczarkami, okraszone boczusiem mają moc.
Taka rolada doskonale sprawdza się na co dzień i od święta. Proste, dostępne składniki. A wykonanie nie sprawi kłopotu nawet początkującej w kuchni pani domu. Chętnie po przepis sięgają osoby będące na diecie keto.
Bardzo pożywna zapiekanka z dużą ilością warzyw, do której można wykorzystać nadmiar wcześniej ugotowanego pęczaku.
Młoda kapusta w troszkę innym wydaniu – z indyczymi pulpetami oraz suszonymi pomidorami i papryką w płatkach. Pyszna z dodatkiem pieczywa lub ziemniaków
Ostatnio skomentowane
Nalewka z pestek moreli