Konfitura wiśniowa

4.5 (161 ocen)

  • 6 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Nie ma nic lepszego od gorocej herbaty z konfiturą wiśniową. Pamiętam jak byłam mała i tata robił herbatę w samowarze. W moim rodzinnym domu mamy trzy takie samowary, na zdjęciu jeden z nich .

  • 6 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - wiśnie wydrelowane: 1 kilogram
    - cukier: 1 kilogram
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitura wiśniowa

Konfitura wiśniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie zasypac cukrem i odstawic na 20 minut
  • 2. Wszystko przełożyc do dużego płaskiego rondla i gtowac na wolnum ogniu ( 15 minut gotowac i wystudzic , czunnoś powtarzec przez kolejne 5 dni ) jak najmniej mieszac.
  • 3. Gorącą konfiturę przełożyc do słoików i szybko zakręcić. Można zapasteryzować, chociaż ja nigdy nie pasteryzuję i konfitura się nie psuje
  • 4. Konfiturę podawac z gorącą herbatą. Na zdjęciu herbata podana w starej rosyjskiej porcelanie i specjalnym spodeczku do konfitur
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rosyjska Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować