Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, wysuszyć i pokroić jak na gulasz. W garnku rozgrzać masło z olejem, wrzucić posiekaną cebulę, przeciśnięty czosnek, drobno pokrojone pieczarki, mięso, wsypać kolendrę, przyprawę do piernika i curry. Całość dusić 10 min, często mieszając.
2.Po tym czasie dołożyć pokrojoną w kostkę dynię, wsypać paprykę mieloną, tymianek i oregano. Całość zalać 1 i 1/2 szklanki wody - doprowadzić do wrzenia. Gotować około 25 min.
3.Z pozostałej ilości wody (1/2 szklanki), śmietany i mąki zrobić zawiesinę - wlać do gulaszu i całość doprowadzić do wrzenia, mieszając. Chwilę gotować. Potrawę przyprawić do smaku.
Gulasz pasuje do kaszy, można podawać również z pieczywem.
Komentarze