Tatar z łososia na bakłażanie z salsą z mango

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Łosoś wykwintnie i niestandardowo, na japońską nutę.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:


  • - bakłażan plastry: 4 sztuki
    - Filet z łososia: 200 gramów
    - łosoś wędzony - 2 plastry: 80 gramów
    - sok z cytryny: 1 sztuka
    - sos sojowy: 2 łyżki
    - sól, pieprz biały do smaku: 1 szczypta
    - oliwa do smażenia: 2 łyżki
    SALSA Z MANGO:
    - mango małe: 1 sztuka
    - kolendra: 1 pęczek
    - oliwa: 2 łyżki
    - cukier: 1 łyżeczka
    - sok z cytryny: 0.5 ząbka
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - koper: 0.5 pęczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Filet z łososia Przystawki

Tatar z łososia na bakłażanie z salsą z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tatar z łososia na bakłażanie z salsą z mango 1. - Plastry bakłażana posolić, odstawić na 15 minut, osuszyć i obsmażyć na oliwie, wystudzić.
  • Tatar z łososia na bakłażanie z salsą z mango 2. - Filet z łososia surowego i wędzonego pokroić w drobną kostkę.
    - Dodać sok z cytryny, sos sojowy i przyprawy.
    - Odstawić do lodówki.
  • 3. - Mango obrać, pokroić w drobną kostkę. Kolendrę posiekać.
    - Dodać oliwę, sok z cytryny i przyprawy.
    - Odstawić do lodówki na 15 minut.
  • 4. - Na talerzu ułożyć plaster bakłażana, założyć metalowy pierścień.
    - Nałożyć tatar z łososia delikatnie ugniatając.
    - Na wierzch wyłożyć salsę z mango.
    - Udekorować gałązkami kopru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kolendra Mango

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować