Nadzienie serowo budyniowe do naleśników

4 (4 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pierwszy raz robiłam takie naleśniki zazwyczaj podawałam z serem białym na słodko lub domowym dżemem, to nadzienie skradło nasze podniebienia nie mogłam nadążyć smażyć naleśników tak bardzo wszystkim smakowało. A więc przepis puszczam dalej.

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 ml mleka
    duży budyń waniliowy
    3 łyżki cukru kryształu
    250 g sera białego w kostce
Wystaw ocenę:

4 (4 ocen)

Nadzienie serowo budyniowe do naleśników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń rozmieszać w szklance zimnego mleka, resztę mleka zagotować z cukrem na wrzące wlać mieszankę budyniową i ugotować gęsty budyń.
  • 2. Ser zmiksować blenderem na gładko aby nie było grudek, porcjami dodawać ciepły budyń, zmiksować. Życzę smacznego.

Porady

Nadzienie najczęściej wykorzystuje do naleśników.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Budyń waniliowy Sery Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować