Bogracz a`la strogonow

4.43 (173 ocen)

  • 1 godz. 10 min

To pyszne i badzo sycące danie. Polecam na różne uroczystośći. Ten przepis mam od mamy.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa wołowego (może być schab)
    2 cebule
    1 papryka świeża
    20 dag pieczarek
    1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
    olej rzepakowy
    wegeta
    papryka w proszku
    sól
    pieprz
    3 łyżki mąki
    1 łyżka śmietany
Wystaw ocenę:

4.43 (173 ocen)

Zobacz również:

Strogonow Dania główne Bogracz

Bogracz a`la strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wołowe pokroić w kostkę, posolić. Główkę cebuli pokroić w kostkę i chwilę smażyć na tłuszczu razem z mięsem. Podlać wodą lub rosołem, dusić.Dodać paprykę pokrojoną w paseczki. Pieczarki pokroić i udusić z drugą cebulą. Uduszone dodać do mięsa. Dolać wody. Całość gotować do miękkości. Dodać przecier pomidorowy, przyprawy i doprawić na ostro. Mąkę i smietanę połączyć,dolać zimnej wody i roztrzepać, Zagęścić. Podawać gorące z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Pieczarki Olej Rozmaryn

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować