Pulpeciki z fetą i porem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyyszne :) Nie mogłam przestać jeść :)

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego
    1 jajko
    50 g sera feta
    kawałek pora (ok. 10 cm)
    1 kromka czerstwego chleba
    3-4 ząbki czosnku
    2 średnie cebule
    1/2 czerwonej papryki
    1 sos pieczeniowy ciemny
    sól, pieprz
    przyprawa do mięsa mielonego
    maka krupczatka do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pulpeciki z fetą i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki na pulpeciki 1. Chleb namoczyć. Pora przekroić wzdłuż na cztery, a potem pokroić w plasterki. Fetę pokroić w kostkę. Do mięsa dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, odciśnięty chleb, pokrojonego pora i fetę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać.
  • Smażące się pulpeciki 2. Masę mięsną uformować w dowolne kształty. Obtoczyć w mące krupczatce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
  • Cebula z papryką 3. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na odrobinie tłuszczu. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyć 5 minut.
  • Pulpeciki w sosie 4. Sos pieczeniowy rozmieszać w szklance wody. Wlać do cebuli. Mieszać do zgęstnienia. Usmażone pulpeciki przełożyć do sosu. Dusić 10-15 minut.
  • Pulpeciki z fetą i porem 5. U mnie z kluskami śląskimi Evitki i surówką z pora Bożenki :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować