Gulasz z kiełbasy

4.5 (190 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Przepis zaczerpnięty z gazety "Poradnik domowy"

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - Kiełbasa szynkowa: 40 dekagramów
    - cebula pokrojona w talarki: 1 sztuka
    - por - biała część: 1 sztuka
    - papryka biała: 1 sztuka
    - koncentrat pomidorowy Łowicz: 1 łyżeczka
    - przyprawa do gulaszu: 1 łyżeczka
    - olej: 1 łyżka
    - ostra papryka w proszku: 1 szczypta
    - natka pietruszki świeża: 1 pęczek
    - sól drobna jodowana: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w talarki. Odkroić zieloną część pora i twardą piętkę, a białą część pokroić w talarki. Z papryki wyciąć gniazdo nasienne, a miąższ pokroić w kostkę. W niedużym rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę i por, wlać 2 łyżki gorącej wody i smażyć, mieszając, 5-6 min. Następnie dodać paprykę, wlać pół szklanki gorącej wody, wsypać przyprawę gulaszową, ostrą paprykę, dodać koncentratu, przykryć rondel i gotować na małym ogniu. Po 8-10 min dodać kiełbasę obraną za skórki i pokrojoną w sporą kostkę. Gotować jeszcze 5 minut. Już na talerzu posypać pokrojoną natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować