REKLAMA
Zaszalałam dzisiaj z synkiem i razem upiekliśmy pizzowgo węża. Efekt - duzo śmiechu, radości i wspólnie spędzonego czasu. Poza tym pizzowy wąż bardzo smaczny.... fantazyjne podanie pizzy.
Calzone z nadzieniem a'la meksykańskim. Pewnie daleko im do oryginału ale w mojej rodzinie wszystkim smakowała ta wersja.
W kuchni nic nie powinno się marnować. Szczególnie po Świętach trzeba umiejętnie zagospodarować pozostałości z lodówki. Z pieczonych mięs/wędlin można zrobić gulasz, gęstą zupę, którą domownicy chętnie zjedzą np. z kluskami śląskimi.
Sezon na młodą kapustę nie trwa wiecznie, trzeba się nią nacieszyć póki jest :)
Pizza z dużą ilością składników ma swoich amatorów. Tak jest i u nas. Od czasu do czasu przychodzi ochota by zjeść konkretną pizzę z kawałkiem mięcha. A jeszcze lepiej, gdy to mięso będzie podane w towarzystwie cebulki i papryki. Ważne by taką pizzę podpiec tak, by była rumiana, lekko chrupiąca, a to co ma być soczyste i pełne smaku, chowało się pod serową pierzynką.
Pyszne i rozgrzewające danie jednogarnkowe. Świetnie sprawdza się na wszelkich imprezach jako danie gorące.
W sezonie na cukinię obowiązkowa pozycja w domowym menu :)
Ostatnio skomentowane
Krojony omlet z lubczykiem i dodatkami