Sos z ketchupu, musztardy i pachnących świeżych ziół. Świetny na kanapki, do sałatki czy zakąsek imprezowych. Sos na pewno idealnie nada się jako dodatek do wielkanocnych potraw.
15 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
400 g gęstego jogurtu naturalnego (np. typu greckiego)
4 łyżki majonezu
3 łyżki ketchupu pikantnego
2 łyżki musztardy stołowej
50 g obranej białej cebuli
2 obrane ząbki czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanej mięty
1 łyżeczka mielonych nasion kozieradki
½ łyżeczki mielonego cynamonu
¼ łyżeczki papryki ostrej mielonej
sól do smaku
Sos ketchupowo – musztardowy z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wymieszać jogurt, majonez, ketchup i musztardę. Dodać posiekane cebulę i czosnek, wsypać zioła, nasiona kozieradki, cynamon i paprykę. Całość dokładnie wymieszać i dosolić do smaku.
Komentarze