Sos ketchupowo – musztardowy z ziołami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sos z ketchupu, musztardy i pachnących świeżych ziół. Świetny na kanapki, do sałatki czy zakąsek imprezowych. Sos na pewno idealnie nada się jako dodatek do wielkanocnych potraw.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g gęstego jogurtu naturalnego (np. typu greckiego)
    4 łyżki majonezu
    3 łyżki ketchupu pikantnego
    2 łyżki musztardy stołowej
    50 g obranej białej cebuli
    2 obrane ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki posiekanej mięty
    1 łyżeczka mielonych nasion kozieradki
    ½ łyżeczki mielonego cynamonu
    ¼ łyżeczki papryki ostrej mielonej
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sos ketchupowo – musztardowy z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos ketchupowo – musztardowy z ziołami 1. Wymieszać jogurt, majonez, ketchup i musztardę. Dodać posiekane cebulę i czosnek, wsypać zioła, nasiona kozieradki, cynamon i paprykę. Całość dokładnie wymieszać i dosolić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować