Schab pieczony z pieczarkami i papryką

4.44 (180 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem z papryki i pieczarek. Pyszna danie, nie tylko na niedzielny obiad.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg schabu (lub dowolnego mięsa wieprzowego bez kości, karczku)
    50 dag pieczarek
    2 czerwone papryki
    2 cebule
    50 dag pikantnego ketchupu
    Majeranek
    Sól, pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

4.44 (180 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne

Schab pieczony z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy, przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem oraz majerankiem.
    Cebulę obieramy i kroimy w pióra.
    Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.
    Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.
    Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy w nim plastry mięsa, następnie cebulę, pieczarki i paprykę. Całość zalewamy ketchupem. Schab pieczemy 60-70 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ketchup Papryka Pieczarki Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować