Udka z majonezem

4.5 (163 ocen)

  • 1 min
  • Dla 5 osób

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 5 - 6 udek z kurczaka
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki keczupu
    vegeta
    przyprawa do kurczaka
    bułka tarta
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Udka z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka z majonezem 1. Udka natrzeć solą zmieszaną z pieprzem, vegetą i przyprawą do kurczaka, pozostawić na ok. 1 godz. w chłodnym miejscu. Blaszkę wysmarować olejem, ułożyć udka. Majonez doprawić keczupem i nałożyć niewielką ilość na każde udko. Wierzch posypać bułką tartą. Przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku. Gdy udka staną się miękkie, zdjąć folię i piec do czasu zrumienienia mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Drób Ketchup Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować