Kremowy pasztet bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbkę opłukać, osuszyć, usunąć błonki i ewentualną żółć. Włożyć do miski. Szczypiorek i czosnek posiekać, razem z kompotem, ketchup'em i przyprawą Grill dodać do wątróbki. Całość wymieszać i włożyć do lodówki na całą noc.
2.Następnego dnia wątróbkę wraz z marynatą przełożyć do garnka, dodać margarynę, mleko i Kostkę Mięsną. Całość gotować 40 min, od czasu do czasu mieszając.
3.Pasztet przełożyć do dowolnych pojemników, ostudzić. Przechowywać w lodówce.
4.Następnie lekko ostudzić i zblendować na gładką masę.
Porady
Czas przygotowania pasztetu nie uwzględnia czasu marynowania wątróbki.
Komentarze