Pizza z patelni z tuńczykiem i cieciorką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka w przygotowaniu pizza bez drożdży. Pizza z tuńczykiem, cieciorką, pomidorem i dwoma rodzajami sera. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na ciasto :
    6 łyżek kefiru
    7 łyżek mąki pszennej
    1 jajko
    duża szczypta soli
    duża szczypta proszku do pieczenia
    1 łyżeczka trio seeds ( czarny sezam, biały sezam, złote siemię )

    Dodatki :
    2 łyżki odsączonego z zalewy tuńczyka
    2 łyżki ugotowanej cieciorki
    1/2 małej cebuli
    5 plasterków pomidora
    50 g sera sałatkowego
    1 łyżka tartego żółtego sera
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku

    patelnia o średnicy 20 cm
    trochę oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza z patelni z tuńczykiem i cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto wkładamy do miski i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wlewamy ciasto. Posypujemy żółtym serem i układamy warzywa, tuńczyka, ser i doprawiamy do smaku. Przykrywamy pokrywką i smażymy na małym ogniu przez około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować